Időjárás-jelentés

Budapest, 2012. október 22., hétfő (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában:
—————————-

A Kelet-európai-síkság északi részén és Nyugat-, Délnyugat-Európában ciklonális hatások érvényesülnek. Emiatt az említett tájakon erősen felhős vagy borult az ég, többfelé esik az eső, az Urál előterében havazik. Ugyanakkor Skandinávia felett anticiklon helyezkedik el. A leszálló légmozgásnak köszönhetően arrafelé nagyrészt napos, száraz idő a jellemző. A magasnyomás peremén, elsősorban a szárazföld középső vidékén és a Baltikumban többfelé köd, illetve alacsonyszintű felhőzet képződik, amelyből helyenként szitálás alakul ki. A délutáni órákra hozzávetőleg az 55. szélességi körtől délre többnyire 15, 24 fok közé melegszik fel a levegő. Ettől északra a csúcshőmérséklet jobbára 4, 12, a kontinens északi peremén -3, +3 fok között változik.
A Kárpát-medence időjárását a fent említett magasnyomás és helyi hatások alakítják, az éjszaka képződött köd az ország nagyobb részén napközben feloszlik.

Várható időjárás az ország területén kedd estig:
————————————————

Az esti, éjszakai órákban ismét egyre többfelé képződik köd, illetve alacsonyszintű felhőzet, amely kedden délelőtt csak lassan oszlik fel, illetve a Dunántúlon helyenként tartósan megmarad. Legtöbb napsütés az északkeleti országrészben ígérkezik. Számottevő csapadék nem lesz, legfeljebb ködszitálás fordulhat elő. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, csupán kedden északkeleten és a Tiszántúlon élénkül meg időnként az északi, északkeleti szél.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2, 7 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden az ország nagy részén 15, 20 fok között várható, azonban a tartósan ködös tájakon ennél néhány fokkal hűvösebb idő valószínű.További hírek a Magyarország kategóriából

Sporthírek