Időjárás-jelentés

Budapest, 2012. október 21., vasárnap (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában:
—————————-

Az Alpok vonulatától Közép-Európán át egészen az Urálig nagy kiterjedésű magasnyomás húzódik. A leszálló légmozgások hatására túlnyomóan napos az idő, de főként az éjszakai, reggeli órákban párás, ködös a levegő. Az ilyenkor szokásosnál nagy területen enyhébb az idő; a hőmérséklet csúcsértéke Közép- és Dél-Európában 20 és 27 fok között változik. Ugyanakkor mozgalmasabb az időjárás a kontinens északi és nyugati partvidéke mentén, ahol a gyakran változó felhőzetből szórványosan esik az eső, záporeső. Igazán hideg idő még csak a Skandináv-félsziget északi részén van, ahol napközben sem emelkedik 5 fok fölé a hőmérséklet. Hétfő estig a Kárpát-medence térségében nem változik az időjárás; napos és tartósabban ködös területekre egyaránt számíthatunk.

Várható időjárás az ország területén hétfő estig:
————————————————-

Éjszaka többfelé köd képződik, néhol ködszitálással. Hétfőn az ország nagyobb részén ismét napos idő lesz, de helyenként, elsősorban nyugaton és az Észak-Alföldön tartósabban megmarad a köd. Mérsékelt lesz a változó irányú szél.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn többnyire 17 és 22 fok között valószínű, de a tartósabban ködös tájakon néhány fokkal hűvösebb lehet.