Időjárás-jelentés

Budapest, 2012. október 18., csütörtök (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Az időjárási helyzet Európában

Közép- és Délkelet-Európa fölött anticiklon helyezkedik el. A leszálló légmozgásoknak köszönhetően általában kevés a felhő, napos az idő, de helyenként hajnalban, reggel köd képződik, amely csak lassan oszlik fel. Csapadékról nem érkezik jelentés. Ugyanakkor kontinensünk északi és nyugati területeinek időjárását többközéppontú ciklonrendszer határozza meg. Gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és több helyen esik az eső, záporeső. A legmagasabb nappali hőmérséklet Skóciában és a Skandináv-félsziget nagy részén többnyire 1 és 10, szárazföldünk középső tájain pedig 11 és 18 fok között alakul. Délen továbbra is enyhe az idő, ott a délutáni órákra 20, 27 fok közé melegszik fel a levegő.

Péntek estig a Kárpát-medence időjárását továbbra is anticiklonális hatások alakítják, folytatódik a túlnyomóan napos, száraz idő.

Várható időjárás az ország területén péntek estig

Túlnyomóan derült, napos idő lesz, de éjszaka főként északkeleten helyenként párássá válik a levegő, foltokban köd képződik. Csapadék nem várható. A többnyire mérsékelt déli, délkeleti szél a Dunántúlon megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5, 10 fok között, a Tiszántúlon néhol 5 fok alatt alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken többnyire 18, 24 fok között valószínű.

– MTI –