Időjárás-jelentés

Budapest, 2012. október 9., kedd (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Az időjárási helyzet Európában

A Skandináv-félsziget feletti középponttal örvénylő ciklon áramlási rendszerében Európa északi felére hűvös levegő áramlik. Közép-Európa térségében is visszaesett a hőmérséklet, a csúcsérték az Alpok és a Kárpátok térségében már csak 11 és 16 fok között változik. Változékony is az idő, a gyakran megnövekvő felhőzetből szórványosan esik az eső. Nyárias idő már csak a Földközi- és az Égei-tenger menti országokban van, ott még 24 és 30 fok közé melegszik fel délutánra a levegő.

Szerda estig a Kárpát-medencétől északra vonuló hidegfront érintőleges hatása és a nyugatról áramló nedves levegő együttesen érvényesül, változékony időre számíthatunk.

Várható időjárás szerda estig

Éjszaka az ország nagyobb részén hosszabb gyengén felhős időszak valószínű, az Északi-középhegység völgyeiben, az Alföldön néhol ködfoltokkal. Szerdán délnyugaton erősen felhős idő várható szórványosan esővel, másutt délutántól növekszik meg erősen a felhőzet, és estefelé már máshol is eshet. Kezdetben többfelé megélénkül a délnyugati szél, éjszakától a szél északnyugatira fordul, és szerdán mérsékelt marad.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7 fok között valószínű, de az Északi-középhegység völgyeiben és néhol az Alföldön gyenge fagy is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 11 és 16 fok között alakul.

– MTI –