Időjárás-jelentés

Akt.:
Illusztráció - Időjárás-jelentés
Illusztráció - Időjárás-jelentés
Budapest, 2012. október 8., hétfő (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Az időjárási helyzet Európában

Szárazföldünk nagy részének időjárását ciklonok, és a hozzájuk tartozó frontok alakítják. Emiatt Franciaország, a Skandináv-félsziget, valamint Kelet-Európa fölött gyakran erősen felhős az ég, és több helyen esik az eső, záporeső. Ugyanakkor a Pireneusi-félsziget és Közép-Európa fölött anticiklon helyezkedik el, az említett helyeken csak időnként növekszik meg erősebben a felhőzet, és hosszabb-rövidebb időre a nap is kisüt. Csapadékról csak elvétve érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északi tájain 6, 10, középen és nyugaton 12, 17 fok között alakul. Délen továbbra is nyáriasan meleg van, a délutáni órákra még többnyire 22, 28 fok közé melegszik fel a levegő, sőt a Pireneusi-félszigeten 29, 33 fokot is mérnek.

Kedd estig a Kárpát-medence fölé eleinte száraz, hűvös, majd nedvesebb, kissé enyhébb levegő áramlik.

Várható időjárás az ország területére kedd estig

Éjszaka nyugat felől fokozatosan megnövekszik, majd megvastagszik a felhőzet, de csapadék nem valószínű. Kedden eleinte többnyire erősen felhős lesz az ég, később nyugat felől vékonyodik, szakadozik a felhőzet. Legfeljebb északnyugaton alakul ki kisebb eső. A kezdetben néhol erős északnyugati szél délutántól mindenütt mérséklődik, majd kedden megélénkül, helyenként megerősödik a déli, délnyugati szél. Hajnalban főként keleten ködfoltokra is számítani kell.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2, 7 fok között alakul, de főként északkeleten, keleten néhol fagy is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 11, 16 fok között valószínű.

– MTI –