Időjárás-jelentés

Időjárás-jelentés
Budapest, 2012. október 7., vasárnap (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Az időjárási helyzet Európában
——————————-

A Kola-félszigettől a balti államokon, Lengyelországon, az Alpokon keresztül egészen Franciaország déli részéig hosszan elnyúló, hullámzó frontrendszer húzódik. A fronttól délre eső területeken még kellemes, kora őszi az idő, sőt a hőmérséklet csúcsértéke a Földközi-tenger menti országokban, a Balkán-félszigeten még a nyarat idézi, ott ugyanis 25 és 29 fok közé melegszik fel a délutáni órákra a levegő.

A front északi oldalán ugyanakkor hideg levegő halmozódott fel, amely a következő 24-36 óra során délebbre helyeződik. Szombaton még csak a kontinens északi vidékein volt hideg, ahol a hőmérséklet csúcsértéke 10 fok alatt maradt.
Hétfő estig már a Kárpát-medence fölé is hűvösebb levegő érkezik, ugyanis az említett frontzóna hidegfronti szakasza átvonul térségünk felett.

Várható időjárás az ország területére hétfő estig:
————————————————–

Északnyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar. Az éjszaka második felére azonban keleten is megszűnik a csapadék, egyre nagyobb területen kiderül az ég. Hétfőn napos idő lesz kevés gomolyfelhővel, csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél vasárnap késő délutántól sokfelé megerősödik, időnként viharossá fokozódik, majd hétfőn napközben mérséklődik a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9 fok között valószínű.
A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 15 fok körül alakul.