Időjárás-jelentés – 2019. március 6.

Budapest/Debrecen/Miskolc/Nyíregyháza – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában

Európa északkeleti része fölött ciklon örvénylik, emiatt arrafelé erősen felhős vagy borult az ég, és többfelé havazik. Szintén ciklon található Írország térségében, hatására szárazföldünk nyugati, északnyugati területei fölött is sok a felhő, és a frontok mentén többfelé esik az eső, záporeső.

Délen inkább anticiklonális hatások érvényesülnek, változóan és gyengén felhős, napos tájak egyaránt előfordulnak, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északi részén általában -10 és -2, középen többnyire 7 és 15 fok között változik. A legenyhébb idő délen van, ahol a kora délutáni órákra jobbára 16 és 20 fok közé melegszik fel a levegő, sőt a Pireneusi-félsziget déli vidékén néhol 22 fokot is mérnek.

Csütörtök estig a Kárpát-medence fölé a nyugat-európai ciklon előoldalán egyre enyhébb, váltakozó nedvességtartalmú levegő érkezik, csütörtökön több fokkal melegebb lesz az ilyenkor megszokottnál.

Várható időjárás az ország területén csütörtök estig

Estétől nyugat felől vastagodó fátyolfelhőzetre számíthatunk. Csütörtökön a változó mennyiségű és vastagságú felhőzet mellett délelőtt hosszabb, délután rövidebb időre kisüt a nap, estig csapadék nem várható. A déli, délnyugati szél többfelé megélénkül, estétől néhol megerősödik, éjszaka az Észak-Dunántúlon, holnap napközben több helyen viharossá fokozódik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 9 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 17 és 23 fok között alakul.

– MTI –