Helyi közélet

2010.02.04. 11:13

Csak a disznó nem fog mulatni Diósgyőrben

<p>Miskolc - Az idén is várja a diósgyőrieket a zenés-táncos, disznótoros mulatság.</p>

Az idei tél sem múlhat el Diósgyőri Disznótoros Mulatságok nélkül. Már csak azért sem, mert a három évvel ezelőtt született esemény szervezői úgy látják, az emberek megkedvelték a mulatságot, és igényük van az ehhez hasonló vidám, evős-ivós, zenés-táncos rendezvényekre. Szinay Attila önkormányzati képviselő, a mulatság főszervezője sajtótájékoztató keretében elmondta: az idei disznótoros egyik különlegessége lesz, hogy a reggeli szúrás előtt a szúrópálinkát neves diósgyőri sportolók kínálgatják, hisz épp ezen a napon, tehát február 6-án ünnepli a DVTK 100 éves születésnapját.

Összefognak

A disznótoros szép példája a környékbeli vállalkozások összefogásának is. A disznóölés és -feldolgozás lebonyolítását Siegel János húsipari vállalkozó irányítja, a reggeli és az ebéd a Vén Diófa étteremben készül, a pogácsákat és réteseket a Kisgergely cukrászda dolgozói sütik, sőt az ország tortáját is, melyből minden jelenlévőnek jut egy kis kóstoló. A kenyérsütés tudományát pedig a Hazai Pékség mutatja be. Újdonság lesz az Első Diósgyőri Bormustra is, melyre az amatőr borászokat várják pincéjük kincseivel, hogy szakértő zsűri válassza ki közülük a legjobbakat. Mindez tehát február 6-án lesz Diósgyőrben, a Vén Diófa étterem udvarán reggel fél 7-től.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában