Friss hírek

2009.01.16. 16:26

Kiszállt a Malév vezetéséből Abramovics

<p>A Malév Zrt. főtulajdonosa, az AirBridge Zrt. javaslatára rendkívüli közgyűlésen az igazgatóságból visszahívták Borisz Abramovicsot, az igazgatóság elnökét és Alekszandr Abramovics igazgatósági tagot, a felügyelőbizottság összetételében nem történt változás - tudatta honlapján a légitársaság. Pénteken a december 19-re összehívott rendkívüli Közgyűlés folytatása volt.</p>

A Malév tőkehelyzetének rendezését célzó napirend kapcsán a főtulajdonos indítványára a Közgyűlés felkérte a légitársaság igazgatóságát, hogy vizsgálja meg a tőkerendezés lehetséges módjait, egyebek mellett a tőkeleszállítás és a tőkeemelés lehetőségeit. A légitársaság közgyűlésének a megfelelő előkészítés, az igazgatóság beszámolójának ismeretében kell meghoznia döntését a légitársaság tőkehelyzetének rendezéséről és friss tőke bevonásáról, a vonatkozó jogszabályokkal és az EU normákkal összhangban.

A Malév menedzsmentje a finanszírozási kérdések rendezésének ideje alatt is változatlanul tovább folytatja a 2008-ban elhatározott fejlesztések és célok végrehajtását a légitársaság valamennyi területén. Mindeközben a légitársaság menedzsmentje véglegesíti a Malév Zrt. 2009. évi és középtávú üzleti tervét, amely a tőkerendezést célzó előterjesztés megvitatásával összhangban kerül az Igazgatóság következő ülése elé - olvasható a közleményben.

A Malév tényleges irányítója az orosz Borisz Abramovics által alapított Air Union légiszövetség. Az üzletember azonban tavaly gyakorlatilag tönkrement, elvesztette az irányítást a több légitársaságból álló csoport felett. Az elmúlt hónapokban pedig a Malév helyzete is megrendült, óriási tartozást halmozott fel különféle szállítókkal és a ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airporttal szemben is. Néhány hete elterjedt a hír, hogy az orosz tulajdoni hányadot az Aeroflot veszi át. A Malév tavalyi vesztesége várhatóan ismét sok milliárd forint lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!