Nagyvilág

2010.05.13. 17:37

Pánik az iskolában: pisztollyal ment iskolába egy tini

<p>Alaposan megijedtek a horvátországi Eszék egyik általános iskolájában, amikor kiderült, hogy egy 13 éves diáknál pisztoly és 50 töltény van a táskájában.</p>

Csütörtöki jelentések szerint a fiú több órát is nyugodtan végigült, fegyverrel a zsákjában. A tornaóra előtt bukott le, amikor zsebre rakta a fegyvert.


A testneveléstanár észrevette, hogy valami nagyon dudorodik a zsebében. Dane Koncar azt mesélte a 24Sata horvát lapnak, hogy először úgy vélte: egy doboz sört akar becsempészni a diák. Rákérdezett, hogy mi van a zsebében, de a fiú azt mondta: semmi. Újabb kérdés és tagadás után a tanár végül bevitte a dolgozószobájába. Ekkor derült ki, hogy pisztoly van a tanulónál. Majd a táskájából is előkerült az 50 éles töltény. A fiú bevallotta: ötödikes barátjának házából lopta el tanítás előtt a fegyvert és a golyókat. Azt nem mondta el, hogy mit akart csinálni a pisztollyal, vagy, hogy miért emelte el. Az iskolában egyik osztálytársának mutatta meg a fegyvert.

A tornatanár ezután értesítette a rendőrséget. A hatóság még vizsgálja az ügyet. AZ azonban már most biztos, hogy a fegyver tulajdonosa ellen eljárást indítanak, mert nem megfelelően tárolta a pisztolyt és a lőszereket.

Horvátországban viszonylag sok lőfegyver van civileknél is a 90-es években folyó délszláv háború miatt. Szakemberek szerint sokan nem szolgáltatták be a harcokban használt puskákat, pisztolyokat, kézigránátokat.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!