Friss hírek

2007.12.11. 17:55

Több hétig kórházi kezelésre szorul a légpuskával meglőtt fiú

<p>Várhatóan több hetes kórházi kezelésre szorul az a 15 éves fiú, akit csütörtökön délután házuk udvarán légpuskával lőtt mellbe 17 éves barátja a Békés megyei Kevermesen. A meglőtt fiút megműtötték, állapota stabil, a hét végéig azonban az intenzív osztályon kell maradnia.</p>

A meglőtt fiú - a korábbi hírektől eltérően - kevermesi házuk udvarán lövöldözött barátjával a család légpuskájával. A fegyver azonban véletlenül elsült, mikor egymásnak adogatták, és mellbe találta a gyereket. A tinédzsert szülei vitték be a gyulai kórházba, ahol azonnal megműtötték. Havas Attila osztályvezető főrorvos a Független Hírügynökségnek elmondta: a gyermek állapota jelenleg stabil. A lövedék a tüdőt érte, ezért egy mellkasműtétre volt szükség, hogy eltávolítsák azt. A fiút a hét végéig az intenzív osztályon ápolják, de utána is több hetes kórházi kezelésre szorul majd.

A rendőrség gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt indított eljárást - mondta el a Független Hírügynökségnek Virágh Zsuzsánna, a Békés megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. Légpuskát bárki engedély nélkül tarthat, zárt udvarban, kertben céllövésre használható. Sem tartására, sem használatára nem vonatkoznak szigorú szabályok. A meglőtt fiú 17 éves barátjának tettéért bíróság előtt kell felelnie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!