Helyi közélet

2013.04.11. 19:11

Gyurcsány Ferenc: „Ózd kedvetlen, Miskolcban van erő”

Miskolc - Gyurcsány Ferenc megyénkben járt, a Fidesz a múltat rótta föl neki.

Miskolc - Gyurcsány Ferenc megyénkben járt, a Fidesz a múltat rótta föl neki.Gyurcsány Ferenc országgyűlési képviselő, a Demokratikus Koalíció elnöke borsodi országjárása során látogatást tett Ózdon, Sajókazán, szerkesztőségünkben pedig interjút adott lapunknak.

Erőtlenek

A nap tapasztalatairól elmondta: Ózdon olyan mértékű erőtlenséget és kedvetlenséget tapasztalt, hogy szerinte „abból kijönni hagyományos eszközökkel nem lehet.” Mint fogalmazott, a város vagy lassan leépül, vagy el kell indítania a kormánynak egy egyedi gazdaság- és kultúrafejlesztési programot. Sajókaza már ismerős volt a DK elnöke számára, hiszen ott korábban már látogatást tett a roma telepen.

A megyeszékhelyről szólva pedig azt mondta: Miskolc a térség meghatározó nagyvárosa, és úgy látja, van benne erő. Kérdés azonban, hogy folytatódik-e fejlesztése, és meghatározó kulturális rendezvényei.

Reagáltak

Gyurcsány Ferenc látogatásával kapcsolatban a Fidesz Miskolci Szervezete sajtónyilatkozatot adott ki, melyben többek között azt írják: „A Gyurcsány-Bajnai szövetség hosszú évekig tartó felelőtlen politikájával gazdasági és szociális válságot idézett elő az országban. Kormányzásuk alatt az egekbe szöktek és sokak számára kifizethetetlenné váltak a rezsiköltségek. Az állam, az önkormányzatok, a vállalkozások és a családok jelentős része a végletekig eladósodott. 2010 végére az önkormányzatok adóssága 1247,5 milliárd forint volt. Ezzel végletes veszélybe sodorták a magyar településeket: iskoláikat, kórházaikat bezáratták, pénzüket elherdálták.”

Gyurcsány Ferenc ózdi látogatásával kapcsolatban pedig Riz Gábor (Fidesz) országgyűlési képviselő reagált:

„Furcsának tűnik, hogy egy olyan ember aggódik az ózdi kórház helyzetéért, akinek a kormányzása idején privatizálták az ország egészségügyi intézményeinek a nagy részét, és többek között bevezette a vizitdíjat. A dolgozókat megfosztotta a közalkalmazotti státusztól, ezzel bizonytalanságba sodorta őket.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában