Időjárás-jelentés – 2017. február 23.

Akt.:
Budapest – Kezdetben a változóan felhős égből legfeljebb néhol lehet kisebb eső, zápor. Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Időjárási helyzet Európában:

Dél-Európa időjárását anticiklon határozza meg. Portugáliától a Balkánon keresztül a Kaukázusig a leszálló légmozgások hatására jellemzően derült, napos az idő, ugyanakkor az anticiklon peremén Normandiától Kelet-Romániáig erősen felhős vagy borult az ég. Számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. Az Atlanti-óceántól a Német-alföldön át egészen az Uralig alacsonynyomású központok helyezkednek el. Arrafelé általában erősen felhős az ég, Izlandon és a Kelet-európai-síkságon hó, havas eső, a Brit-szigetektől Közép-Európán át a Baltikumig eső, zápor többfelé előfordul. A leghidegebb továbbra is a Skandináv-félsziget északi részén van, ott kora délután is -18, -23 fokot mérnek. A legmelegebb a Mediterráneumban van, ahol már 20 fok fölé is emelkedik a hőmérséklet. Péntek estig a Kárpát-medencét egy hidegfront éri el, melynek hatására mérséklődik a felmelegedés.

Várható időjárás az ország területén péntek estig:

Kezdetben a változóan felhős égből legfeljebb néhol lehet kisebb eső, zápor. Éjszaka megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, napközben már általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, főként az ország déli felén valószínű eső, zápor, kis eséllyel a déli határ közelében zivatar is előfordulhat. A délnyugati szél több helyen megerősödik, estétől a Dunántúlon viharos széllökésekre is számíthatunk. Pénteken a szél északnyugatira, nyugatira fordul, erős, néhol viharos lesz, majd estére mérséklődik a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 9 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 8 és 12 fok között várható.

– MTI –