Időjárás-jelentés – 2017. február 10.

Akt.:
Sarkad, 2017. február 10. Belvízzel elöntött mezőgazdasági terület Sarkad közelében 2017. február 10-én.
Sarkad, 2017. február 10. Belvízzel elöntött mezőgazdasági terület Sarkad közelében 2017. február 10-én. - © MTI Fotó: Rosta Tibor
Budapest – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Időjárási helyzet Európában

A Skandináv-félszigettől a balti államokon és Ukrajnán át egészen a Fekete-tengerig magasnyomás húzódik. Az anticiklon peremén sok a felhő, a középső részeken azonban többfelé kisüt a nap. Területén továbbra is fagyos a levegő, a hőmérséklet csúcsértéke többnyire -4 és -10 fok között változik. Az Ural előterében egy kisméretű ciklon hatására sokfelé havazik. A kontinens délnyugati felén ugyanakkor többközéppontú ciklonrendszer található. Arrafelé jóval enyhébb az idő, a London-Párizs-Róma vonaltól nyugatra általában 5 és 13 fok közötti a csúcsérték, de a Pireneusi-félsziget déli, délkeleti partvidékén 16 és 20 fok közé melegszik fel délutánra a levegő. A Kárpát-medence továbbra is a két eltérő tulajdonságú légköri képződmény közötti átmeneti zónában helyezkedik el, szombat estig lényeges időjárás-változásra nem számíthatunk.

Várható időjárás az ország területén péntek estig

Többnyire erősen felhős lesz az ég, de átmenetileg felszakadozhat, elvékonyodhat a felhőzet. Néhol hószállingózás, szitálás előfordulhat, a csapadék mennyisége jelentéktelen lesz. A délkeleti szél a Dunántúlon, a Duna-Tisza közén napközben megélénkül, másutt gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton többnyire 1 és 5 fok között várható.

– MTI –