Helyi közélet

2010.03.22. 13:47

FUX: másfél millió a GYEK-nek

<p>Miskolc - A FUX Zrt és a megyei kórház Gyermekegészségügyi Központja (GYEK) között jött létre megállapodás hétfőn.</p>

Ennek értelmében a GYEK, Tudománnyal a Gyermekek Egészségéért Alapítványát a cég évente másfél millió forinttal támogatja. Ezenfelül pedig, ha az intézménynek műszerigénye van, azt a cég – erejéhez mérten – ugyancsak támogatja – ezt jelentette be hétfőn dr. Barkóczy István, a Fux Zrt. vezérigazgatója. Mint mondta: ez egy hosszútávú szerződés lesz vállalata és a GYEK között. A vezérigazgató azt is megjegyezte: hogy ezt a segítséget az tette lehetővé, hogy tavaly – a válság ellenére – csúcsévet zárt a Fux, és az idén sem számítanak rosszabbra, csaknem hét milliárd forintnyi forgalmat céloztak meg. Mint mondta: az év második felében beindítják a rézalapú kábelek gyártását, és egy új üzemcsarnokot is átadnak.

A GYEK részéről dr. Sólyom Enikő vezető főorvos írta alá a támogatási szerződést. Ő elmondta: mivel az intézménynek kevés pénze jut műszerbeszerzésre, felújításra, ezért hozták létre az alapítványt. Ezenbelül működik a játszóház és a pedagógiai szolgálat, ők kapják majd a Fux által felajánlott támogatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában