Helyi közélet

2014.05.06. 18:18

Fidesz-KDNP: két intézkedés a biztonságos városért

Miskolc - A Fidesz-KDNP és a miskolci városvezetés a biztonságos, élhető város megteremtése érdekében a májusi közgyűlésen kétféle intézkedést is javasol – mondta keddi sajtótájékoztatóján Soós Attila, a Fidesz-KDNP miskolci frakciójának szóvivője.

Miskolc - A Fidesz-KDNP és a miskolci városvezetés a biztonságos, élhető város megteremtése érdekében a májusi közgyűlésen kétféle intézkedést is javasol – mondta keddi sajtótájékoztatóján Soós Attila, a Fidesz-KDNP miskolci frakciójának szóvivője.A szóvivő szerint az egyik javaslatuk akkora horderejű, mint a miskolci fészekrakó ügy felszámolása. „Nem kevesebbet célzunk meg ezzel, mint a miskolci gettósodott részek, a meglévő nyomortelepek felszámolását” – fogalmazott. A rendeletmódosítás arról szólna: közös megegyezés esetén, az avult telepeken a lakóingatlan kiürítéséért cserébe a pénzbeli kártérítés összege 1,5-2 millió forintra is emelkedhet, de csak akkor, ha a bérlő a város közigazgatási határain kívül vásárol lakóingatlant. „A visszaszivárgások és visszaélések elkerülése érdekében a vásárolt lakóingatlanra 5 éves elidegenítési és terhelési tilalmat jegyezne be az önkormányzat” – magyarázta. Valamint – folytatta – a csütörtöki Közgyűlés határozatot hoz az önkormányzati járőrök létszámának ötven százalékos emeléséről is.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában