Friss hírek

2011.02.27. 05:58

FÜHÜ ANNO: 2006. február 27.

<p>Öt évvel ezelőtt, 2006. február 27-én hunyt el Bene Ferenc, az Újpest legendás labdarúgója. <br />________________________________________</p>

Öt évvel ezelőtt, 2006. február 27-én meghalt Bene Ferenc, az Újpest legendás labdarúgója. Bene a klub egyik legeredményesebb játékosa volt, nyolc bajnoki és öt gólkirályi címmel büszkélkedett. Az olimipai bajnok középcsatárt 62 éves korában érte a halál, az Árpád kórházban.

A váratlanul elhunyt futballistáról Nagy László, egykori játéktársa és barátja a Független Hírügynökségnek akkor elmondta: már jó ideje tudták róla, hogy betegeskedik, de reménykedtek benne, hogy jobban lesz. Nagy László hozzátette: Bene Ferenccel egy fantasztikus egyéniségét vesztette el a magyar labdarúgás, aki minden segítséget megadott a pályán és a pályán kívül is.

Bene Ferenc a Somogy megyei Balatonújlakon született 1944-ben. 1961-ben került Újpestre, és csaknem 17 éven keresztül volt a klub tagja. A háromszoros kupagyőztes 418 bajnoki mérkőzésen összesen 303 gólt, nemzetközi kupamérkőzésen 38 gólt rúgott, ezzel az előkelő harmadik helyet szerezte meg az Újpest góllövő ranglistáján. 1964-ben Tokióban olimipai bajnok, és a torna gólkirálya lett.

Nevét azóta a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia viseli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!