Friss hírek

2009.04.22. 14:41

SZUMÓ: Ismét botrányt okozott egy szumós

<p>10 hónapos felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a japán bíróság szerdán egy korábbi szumóbirkózót, akit marihuána birtokláson kaptak még januárban. A 25 éves Sinicsi Suzukavánál 5,7 gramm drogot találtak még januárban. A sportolót azóta örökre eltiltotta a japán szumó szövetség. Suzukava az ítélet után bocsánatot kért a népszerű sport rajongóitól és vezetőitől. Az ítéletet három évre függesztette fel a bíróság.</p>

Nem ez az első eset az utóbbi években, amely megrengeti a 2000 éves történelemmel rendelkező sportágat, amelynek űzőitől magas fokú alázatosságot és erkölcsösséget várnak el a rajongók. Tavaly februárban egy japán szumómestert és három birkózót tartoztattak le, mert egy brutális beavatási szertartás közben megöltek egy 17 éves tanítványt. Az ügyészség múlt héten hét éves börtönbüntetést kért a mesterre. Tavaly szintén voltak drogbotrányok, több orosz származású szumóst is "elkaptak" marihuánával.

2007 augusztusában pedig felfüggesztették az ország legmagasabb rangú szumósát, a mongol származású Asashoriú-t, miután kiderült, hogy hazájában egy focimeccsen vett részt, miközben sérülésre hivatkozva nem jelent meg egy tornán. Ő volt az első "jokozuna" - a legmagasabb szumós rang - akit felfüggesztettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!