Helyi közélet

2014.02.04. 16:48

"Mire jók az ilyen törvények?"

Harsány - Nem értik a harsányiak - meghalt egy fiatalember és aki megölte, nem bűnös.

Harsány - Nem értik a harsányiak - meghalt egy fiatalember és aki megölte, nem bűnös.Kopjafa áll Harsány központjában, az út mentén, azon a helyen, ahol egy még nem egészen 21 éves helybeli fiatalember, Norbi életét vesztette. A helyi futballcsapat sztárját a faluban nagyon sokan kedvelték, mert barátságos volt, halála éjjelén - 2012. októberében - azonban szinte mindenkivel összeakaszkodott. Megütött egy miskolci fiatalembert is, de az erre elővett egy rugós kést, és olyan szerencsétlenül szúrta meg a harsányi fiút, hogy a mentőben életét vesztette.

A rendőrök elfogták a kést használó Patrikot, az ügyészség emberölés bűntettével vádolta meg, azonban a bíróság felmentette. A bíró több mint egy órán át indokolta a büntetőtanács döntését, de a jogban járatlan emberek igazságérzetét sértette az ítélet. Az ítélethirdetésen ott voltak Norbi családtagjai is, akik csak hitetlenkedve hallgatták: hogyan létezik, hogy Norbi meghalt, Patrik pedig csak úgy kisétálhat a tárgylóteremből!?

Részletek a szerdai Észak-Magyarországban és az eszak.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában