Magyarország

2010.07.16. 19:20

Három embert mentett ki a Balatonból egy kisfiú

<p>Három embert mentett ki a vízből egy 7 éves kisfiú még kedden Balatonszepezd-fürdőn.</p>

Az RTL Klub információi szerint a három fős társaság egyik tagja, egy középkorú férfi rosszul lett a vízben, egy nő pedig teljesen kimerült az úszásban. Az ő segítségükre sietett a kisfiú, aki szörfdeszkájával húzta ki a partra a férfit és a két nőt. Hőstettéért a gyermek oklevelet is kapott a helyi strandfenntartó egyesülettől.

A 7 éves Czifra Máté egy barátját kereste a víz partközeli részén, amikor segélykiáltásra lett figyelmes a nádas mögül. A férfi és a két nő, akik közül egyikőjük már teljesen elfáradt, belekapaszkodtak a szörfdeszkába. A fiú így úszott ki velük a partra. Ezt már több szemtanú is látta, köztük a gyerek nagyanyja is.

A férfi és két társa a mentőakció után nem győztek hálálkodni a fiúnak segítségért. A bátor kisgyerek a helyi strandfenntartó egyesület tagjainak is mesélt a hőstettéről. A Rákóczi Balatonfürdői Egyesület pedig oklevéllel tüntette ki a gyerket. Így lett az egyesület tiszteletbeli tagja az óvodás korú fiú. Az elnök szerint új társuk már bebizonyította, hogy kitűnő és felelősségteljes ember.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!