Friss hírek

2010.08.03. 18:26

Először szerveztek véradást nógrádi múzeumban

<p>Véradást szervezett a vöröskereszt a salgótarjáni Nógrádi Történeti Múzeumban. A keddi akcióval a nyári közúti balesetek miatti jelentősebb vérigényt és a nyaraló véradókat pótolták.</p>

Szabó Klára, a Salgótarjáni Vérellátó Állomás vezetője Független Hírügynökségnek elmondta: Salgótarjánban és környékén évente körülbelül hétezren adnak vért, idén azonban az első félévben mindössze 1200-an jelentkeztek véradásra. Mivel a vérellátó állomás kiesik a városközpontból, a donorokat most a belváros intézményeibe szervezett rendkívüli véradásokra toborozzák.

Szirácsik Éva, a Nógrádi Történeti Múzeum igazgatója hozzátette: tudomásuk szerint múzeum nem csak Nógrádban, de máshol sem rendezett még véradónapot. Mivel az akcióval az intézmény a kiállításait - egyebek közt a XIX. századi polgárosodást bemutató, orvostörténeti vonatkozású tárlatot - is népszerűsítette, ezért a véradók a múzeumot ingyen látogathatták és ingyenes tárlatvezetést is kaptak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!