Időjárás-jelentés – 2016. július 24.

Budapest – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Időjárási helyzet Európában

Nem változott lényegesen Európa időjárási térképe. A mediterrán térségben továbbra is tombol a nyár, sok a napsütés, és a hőmérséklet csúcsértéke 30 és 35 fok között változik, Dél-Spanyolországban 40 fokot is mérnek. Északnyugat-Európa időjárása az óceán felől érkező frontok hatására változékonyabb, a felhős és napos időszakok mellett többnyire 21 és 27 fok közé emelkedik a hőmérséklet, de a Brit-szigetek északi felén hűvösebb van, ugyanakkor Dél-Skandináviában, Németország északi felén néhány fokkal melegebb. A napok óta a Kelet-európai-síkság térségében örvénylő ciklon viszont kissé keletebbre helyeződött és gyengült. Az Alpok és a Kárpátok vidékén pedig helyi hatások alakítják az időjárást. A napsütést magasra törő gomolyfelhők zavarják, zápor, zivatar alakul ki, néhol rövid idő alatt lehulló jelentős mennyiségű csapadékkal, ami felfrissülést kevésbé, inkább fülledtséget okoz. Ebben a helyzetben hétfő estig nem várható változás, a Kárpát-medencében marad a meleg idő zivatarokkal.

Várható időjárás az ország területén hétfő estig

Gyengén és erősebben felhős időszakok egyaránt lesznek, a több napsütés a Tiszántúlon valószínű. A Dunántúlon többfelé, másutt helyenként számíthatunk záporra, zivatarra, a Tiszától nyugatra eső területeken felhőszakadás is lehet. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás, szélerősödés csak zivatarok környezetében várható.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 22 fok között alakul, a nagyvárosokban és a vízpartokon nem hűl 20 fok alá a levegő.

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 28 és 33 fok között valószínű.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s