Helyi közélet

2010.09.28. 13:27

Sárospatak is a Tudásexpó-expesszen

<p>Sárospatak - A sárospataki Művelődés Háza és Könyvtára is részese a "Tudásexpó-expressz" projektnek.</p>

A patakiak az összköltségvetés egytizedét, azaz 9 millió forintot nyertek, amelynek 75 százalékát informatikai eszközökre, 20 százalékát hálózatbővítésre és 5 százalékát egyéb eszközök beszerzésére használhatták fel. Mindez a projekt záró sajtótájékoztatóján hangzott el. Mint CsatlósnéKomáromi Katalin, az egyesített intézmény vezetője elmondta, ezt a beruházást saját erőből az intézmény még évekig nem tudta volna megvalósítani.

A közel egy évvel ezelőtt indult beruházásnak köszönhetően új informatikai berendezésekkel gazdagodott a könyvtár, amelynek köszönhetően részesévé vált az intézmény a Corvina integrált könyvtári rendszernek. A Corvina célja a könyvtárak jellemző funkcióinak kiszolgálása mérettől és számítógépes platformoktól függetlenül. A rendszer a szabványok széleskörű alkalmazásával a könyvtárak közötti együttműködési formákat – közös katalógusépítés, rekordletöltés, könyvtárközi kölcsönzés, dokumentumszolgáltatás – is messzemenően támogatja.

M-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában