Magyarország

2010.09.06. 15:05

Fellendülőben a hazai hivatásturizmus

<p>Az év első felében összesen 160 nemzetközi konferenciát rendeztek Magyarországon. A rendezvények tovább tartottak és többen is vettek rajtuk részt, mint a válság kirobbanása előtt.</p>

A legtöbb konferenciát a németek, a britek és a franciák szervezik - tájékoztatott közleményében hétfőn a Magyar Turizmus (MT) Zrt.

Összesen 160 nemzetközi konferenciát tartottak 2010 első felében Magyarországon. A Magyar Turizmus Zrt. közleménye szerint a rendezvényeken több mint 43 ezer ember vett részt és 690 napnyi konferencia zajlott. A résztvevők száma meghaladta a 269-et és egy-egy konferencia átlagosan 4,3 napig tartott.

Az MT közleménye szerint a gazdasági válság hatásai ezen a területen is érzékelhetőek, de az elmúlt hónapok adatai bizakodásra adnak okot. Ugyanis a konferenciák hosszabban voltak és többen is vettek rajta részt, mint a válság előtt.

A legtöbb nemzetközi rendezvényt március 1. és május 31. között tartották. Ez az összes konferencia 70 százaléka. A legtöbb rendezvényt egyébként a németek, a britek és a franciák tartották. A résztvevők csaknem 85 százaléka külföldről érkezett, míg 15 százalékuk magyar volt. Egy-egy nemzetközi rendezvényen átlagosan 12 ország képviseltette magát.

A legtöbb konferenciát 2010 első félévében is Budapesten tartották. A fővárost Pécs, Sopron és holtversenyben Balatonalmádi, Debrecen, Szeged követte, de Győrött, Kecskeméten, Székesfehérváron és Veszprémben is szerveztek nemzetközi rendezvényeket. Új helyszínként Sárvár és Fehérvárcsurgó is megjelent.

A legtöbb konferenciát még mindig orvosi témában rendezik. Ezt a gazdasági témakörök követik - áll a Magyar Turizmus Zrt. közleményében.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!