Időjárás-jelentés – 2016. április 11.

Budapest/Debrecen/Miskolc/Nyíregyháza – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Időjárási helyzet Európában

Nyugat-Európa partvidékétől kissé nyugatra ciklon örvénylik, amelynek hatására a Brit-szigetek, Franciaország, valamint a Pireneusi-félsziget fölött többnyire erősen felhős vagy borult az ég, és a ciklonhoz tartozó frontrendszer mentén többfelé esik az eső, záporeső. Északkelet- és Délkelet-Európa fölött szintén ciklonok okoznak sokfelé erősen felhős, csapadékos időjárást, a Kelet-európai-síkság északi részén néhol havazik. A két ciklonális rendszer között szárazföldünk középső tájai fölött magasnyomású zóna helyezkedik el, területén kevesebb a felhő, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északi tájain 1, 8, nyugaton, a középső tájakon, valamint délen általában 11 és 18 fok között változik. A legmelegebb a Fekete-tenger térségében van, ahol a délutáni órákra 19, 24 fok közé melegszik fel a levegő. Kedd estig a Kárpát-medence fölé nyugat felől kissé szárazabb, melegebb levegő érkezik, fokozatosan erősödik a nappali felmelegedés.

Várható időjárás vasárnap estig

Éjszaka északkeleten, keleten szakadozott lesz a felhőzet, a Duna-Tisza közén egy-egy zápor előfordulhat, a Dunántúlon túlnyomóan derült idő várható. Kedden délnyugaton gyengén felhős, napos idő várható, az ország más részein az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk, elsősorban északkeleten, északon valószínű helyenként záporeső. Hétfőn az élénk, északkeleten néhol erős északi, északnyugati szél éjszakára mindenütt mérséklődik, kedden megélénkül, délnyugaton megerősödik a délnyugati, nyugati szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 10 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 18 és 25 fok között alakul.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s