Tokaj hírei

2012.01.09. 12:53

Felsőoktatási nyílt nap Tokajban

Tokaj - Felsőoktatási intézmények nyílt napját tartottak a Tokaji Ferenc Gimnáziumban.

Tokaj - Felsőoktatási intézmények nyílt napját tartottak a Tokaji Ferenc Gimnáziumban.Az öt éve tartó kezdeményezés lényege, hogy a Tokajban tanuló diákoknak ne kelljen elutazniuk azért, hogy információt kapjanak a főiskolák, egyetemek által kínált továbbtanulási lehetőségekről.

- A nyílt nap fontosságát ebben az évben növelte a felsőoktatási törvény változása, ezen belül a teljes támogatásban illetve a részleges támogatásban részesülők létszámának alakulása – tájékoztatott Dr. Dankóné Patkó Kornélia, a Tokaji Ferenc Gimnázium igazgatója.

A hagyományos nyílt napon a Debreceni- és a Miskolci Egyetem, a Nyíregyházi-, az Eszterházy Károly- és a Károly Róbert Főiskola, valamint a Magyar Honvédség képviselői mutatták be intézményüket az érdeklődő diákoknak.

A Tokaji Ferenc Gimnáziumban a közeljövőben összevont szülői értekezleten folytatódik a diákok és szülők további tájékoztatása az érettségire felvitelire jelentkezésről és a felsőoktatási törvény változásairól.

- EJ -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!