Helyi közélet

2011.10.07. 11:04

Jegyzet: Kész átverés

<em>Igen meglepődtek a pedagógusok, amikor felkerült a szakminisztérium honlapjára az új köznevelési törvény tervezete. Azt eddig is tudták, hogy a jövőben sok jóra nem számíthatnak, de azt azért nem gondolták, hogy a szeptember végi tervezet csak nyomaiban hasonlít majd ahhoz, amit eddig különböző fórumokon hallani lehetett</em>. <strong>Hegyi Erika jegyzete.</strong>

Igen meglepődtek a pedagógusok, amikor felkerült a szakminisztérium honlapjára az új köznevelési törvény tervezete. Azt eddig is tudták, hogy a jövőben sok jóra nem számíthatnak, de azt azért nem gondolták, hogy a szeptember végi tervezet csak nyomaiban hasonlít majd ahhoz, amit eddig különböző fórumokon hallani lehetett. Hegyi Erika jegyzete. Pénzhiányra hivatkozva nem akar jobban bánni pedagógusaival az állam. Úgy néz ki, teheti, mert a pedagógusokat (még) nem csábítják nyugati országok iskolái tízszeres fizetésért. És az sem fordult még elő, hogy az ország összes pedagógusa egyszerre letétbe helyezte volna felmondását azzal, hogy ha nem kapják meg a kellő megbecsülést, akkor a kormány lakatot tehet az összes iskolára, mert nem lesz, aki tanítson. De még egy igazi, jól szervezett pedagógussztrájkról sem hallottam, mert a legelkeseredettebb időkben is mindig volt, aki a gyerekekre felügyeljen, és minden megmozdulás legfeljebb tiltakozó akciónak volt betudható.

Most veszélyben a hosszú nyári szabadság, a 22 kötelező óra, a béremelés, sok iskola léte és sok pedagógus állása, és a sokat emlegetett pedagógus-életpályamodell sem azt ígéri, ami reménységgel tölthetné el a nevelőket. Vajon milyen nemzedéket nevel majd az elkeseredett pedagógustársadalom?

- Hegyi Erika -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában