Sport

2016.01.10. 10:37

Menougonggal számol(ná)nak a Kazincbarcikai SC gárdájánál

Kazincbarcika - Nem mondtak le az NB II-ről a kazincbarcikai NB III-as labdarúgó­csapatnál. Hétfő óta dolgoznak a harmadosztály Keleti csoportjában lévő Kazincbarcikai SC futballistái is.

Kazincbarcika - Nem mondtak le az NB II-ről a kazincbarcikai NB III-as labdarúgó­csapatnál. Hétfő óta dolgoznak a harmadosztály Keleti csoportjában lévő Kazincbarcikai SC futballistái is.

Amint arról már múlt év végén írtunk: a klub elöljárói megerősítették posztjukon az ősszel beugró edzőpárost, a Vincze Richárd–Komlósi Ádám duót, tehát az ő irányításuk mellett játsszák végig a tavaszt a sárga-kékek.

– Örülünk annak, hogy a klubvezetés bízik bennünk – kezdte lapunknak adott nyilatkozatát Vincze Richárd. – Én is úgy tekintek erre a feladatra, miként Ádám, hogy ez egy komoly kihívás mind a kettőnknek. Fiatal pályakezdő edzők vagyunk – bár én egy alkalommal már voltam vezetőedző, Bükkábrányban – és eléggé motiváltak, fogékonyak, nyitottak a másra, az újra.

Erős a bajnokság, jó csapatokkal, de nem érezzük, hogy teher lenne rajtunk, az igaz, hogy nem vagyunk rossz pozícióban, hiszen a negyedik helyen állunk, csupán két pontra a harmadik helytől, amely ideális esetben akár feljutást is érhet. Ezért, hogy ünnepelhessünk a végén, mindent meg fogunk tenni a tavasszal.

Többnyire dominálnak

A tréner arról is beszélt, hogy milyen elvárásokat támasztanak a keret tagjai elé.

– A téli felkészülés egyik része, feladata, hogy minden játékos tisztában legyen azzal, mi a pontos feladata a pályán, mert csakis abban az esetben lehet követelni, ha tiszták a fejek és a gondolatok – húzta alá Vincze Richárd. – Alap, hogy a védekezést és a támadást is csapatként csináljuk, az eddigi tapasztalatok azt mutatják: a mérkőzéseink 70–80 százalékában mi vagyunk a dominánsak a pályán, ami hoz bizonyos játékhelyzeteket, s az ezekre való felkészülés, az ezekre való jó reagálás nagyon fontos.

Amennyiben ezeket sokszor átvesszük, akkor meccs közben rutinból jöhetnek a válaszok, könnyebben meg lehet oldani az ilyen szituációkat.

Nincs szükség

Ami a KBSC keretét illeti: Nagy Róbertnek lejárt a kölcsönadási szerződése, Kisvárdán kezdte meg a munkát, de várják vissza Barcikára. Ondó János közös megegyezéssel szerződést bontott a klubbal, és visszatért Tállyára. Az észak-borsodiakkal edz a 68 NB I-es mérkőzésen 10 gólt szerző 30 éves csatár, George Menougong is.

– George itt van velünk két hétig, meglátjuk, milyen benyomásokat szerzünk kölcsönösen egymásról – tette hozzá a témához Vincze Richárd. – Három éve, egy rövid ideig, játszott már egyszer Barcikán, úgyhogy nagyjából tisztában vagyunk a képességeivel, és úgy érezzük, hogy tudna nekünk segíteni. A játékosállományban egyébként nincs szükség nagy változtatásokra, amennyiben George jönne, akkor rajta kívül már csupán két embert szeretnénk igazolni.


A Kazincbarcikai BSC edzőmeccsei

Január 16. 11.00: Edelény – KBSC (Edelény)

Január 20. 14.00: KBSC – Rimaszombat (Kazincbarcika)

Január 23. 10.30: KBSC – Putnok (Kazincbarcika)

Január 27. 14.00: Balmazújváros – KBSC (Balmazújváros)

Január 30. 10.30: KBSC – Felsőzsolca (Kazincbarcika)

Február 6. 14.00: DVTK tartalék – KBSC (Diósgyőr)


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!