Időjárás-jelentés – 2015. december 11.

Akt.:
Budapest – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában

Továbbra is Európa-szerte enyhe az idő. Napközben gyenge fagy csupán a Skandináv-félsziget északi harmadán fordul elő, a szárazföld legnagyobb részén a délutáni órák hőmérséklete 2 és 9 fok között változik.

A Földközi- és az Égei-tenger menti országokban – ahol többnyire napos is az idő – 15 fok fölé melegszik a levegő, Dél-Spanyolországban 20, 23 fokot is mérnek. Európa északi felén sok a felhő, ott ciklonok frontjai okoznak változékony időt.

A frontrendszerek pályája időnként kissé délebbre húzódik, így mozgásuk során érintik a közép-európai térséget is. Szombat estig egy újabb hidegfront éri el a Kárpát-medencét, de jelentős hőmérséklet-változást és csapadékot nem okoz.

Várható időjárás az ország területén szombat estig

Éjszaka főként az ország északi felén erősen megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, délnyugaton pedig többfelé köd képződik, helyenként zúzmarával, ezeken a területeken néhol ónos szitálás is lehet.

Szombaton felhős idő várható időnkénti felszakadozásokkal, több-kevesebb napsütéssel, kezdetben délnyugaton tartósabb köddel. Számottevő csapadék továbbra sem lesz. Szombat az Észak-Alföldön megélénkül a délnyugati szél.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +1 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 4 és 9 fok között valószínű.

– MTI –