Időjárás-jelentés – 2015. augusztus 8.

Akt.:
Budapest, 2015. augusztus 7. Asha, a kétéves elefántborjú fürdik a kifutó medencéjében a Fővárosi Állat- és Növénykertben 2015. augusztus 7-én. Az országos tisztifőorvos hőségriadót rendelt el augusztus 7-től.
Budapest, 2015. augusztus 7. Asha, a kétéves elefántborjú fürdik a kifutó medencéjében a Fővárosi Állat- és Növénykertben 2015. augusztus 7-én. Az országos tisztifőorvos hőségriadót rendelt el augusztus 7-től. - © MTI Fotó: Kovács Attila
Budapest, 2015. augusztus 8., szombat (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Az időjárási helyzet Európában

Tromsötől Dánián át a Kasztíliai-választóhegységig húzódik az a hosszan elnyúló frontálzóna, amelynek köszönhetően a nyugat-európai partvidéken felhős, több helyen csapadékos az időjárás. A front miatt Galíciában és Baszkföldön már megszűnt a hőség, arrafelé kevéssel 20 fok feletti maximumokat mérnek. A front előtt azonban délies áramlással forró levegő áramlik nem csak a kontinens belseje, hanem Stockholm és Fehéroroszország térségébe is, helyi záporok, zivatarok is csak elvétve alakulnak ki. Európa középső harmadában többfelé emelkedik 36, 39 fok közé délutánra a csúcshőmérséklet, a legmelegebb Dél-Németországban és Kelet-Franciaországban van, de még Minszk környékén is 34, 35, a svéd fővárosban pedig 25, 26 fokot mérnek. Vasárnap estig a Kárpát-medence időjárásában nem várható változás, marad a hőség.

Várható időjárás az ország területén vasárnap estig

A sok napsütés mellett vasárnap is jellemzően kevés gomoly- és fátyolfelhő lehet csak az égen és már nem valószínű csapadék. A Dunántúlon helyenként megélénkül a délkeleti szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 17 és 23 fok között valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 33 és 37 fok között alakul.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s