Helyi gazdaság

2011.08.30. 10:40

Gyengült a forint a svájci frankkal szemben kedden reggel

Budapest (MTI) - Kedden reggel a svájci frank korrigálta hétfői gyengülését a főbb devizákkal szemben, a forint árfolyama svájci frankban gyengült, euróban és dollárban alig változott.

Budapest (MTI) - Kedden reggel a svájci frank korrigálta hétfői gyengülését a főbb devizákkal szemben, a forint árfolyama svájci frankban gyengült, euróban és dollárban alig változott. Kedden délelőtt tíz órakor a svájci frankot 231,04 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben a hétfő délutáni 228,50 forinttal szemben. 230 forint alatt utoljára egy hónappal ezelőtt, július végén állt a svájci frank árfolyama.

Az eurót 271,95 forinton jegyezték kedden délelőtt, a hétfő délutáni 271,90 forinttal szinte megegyező árfolyamon. A dollár 187,97 forint a hétfő délutáni 187,10 forinttal szemben, a japán jen árfolyama 2,4476 forint 2,4360 forint után.   

A hét elején enyhült a befektetői kockázatkerülés, csökkent az érdeklődés a menedék befektetési eszközök iránt, növekedett a kockázatosabb, de magasabb hozamot ígérő befektetési eszközöket kereső tőke összege a devizapiacokon.

 Az elmúlt hét vége óta a svájci frank gyengült, az euró pedig erősödött, a dollárral szemben két havi csúcsot ért el. Ezzel párhuzamosan a forint árfolyama is javult, hétfőn 271 forint közeli euró és 227 forint közeli svájci frank jegyzésre is volt példa.

A héten változatlanul az euróövezeti adósságszolgálati válság megoldásának kilátásai, valamint a pénteki Bernanke-beszéd "üzenetének megfejtése" foglalkoztatja majd a piacokat. Az amerikai augusztusi fogyasztói bizalmi index és a Fed-ülés jegyzőkönyvének európai idő szerint délutáni és esti nyilvánosságra hozataláig alapvetően a hét eleji árfolyammozgás némi korrekciójára lehet számítani.

-MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!