Időjárás-jelentés – 2015. augusztus 20.

Budapest, 2015. augusztus 20., csütörtök (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Időjárási helyzet Európában

A mediterrán térségben továbbra is meleg, nyári az idő. A sok napsütés hatására többfelé 30 fok fölé melegszik fel a levegő, a Pireneusi-félszigeten, az Égei-tenger téréségében 35, 38 fokot is mérnek. A napsütés jellemzi a Skandináv-félsziget időjárását is, de ott 25 fok körüli a jellemező maximum-hőmérséklet, ami abban a térségben feltétlenül kellemesnek mondható. A közép-európai régióban azonban még nem változtatta lényegesen a helyzetét az a felhősáv, amely napok óta csapadékos időt okoz. A borult, tartósan csapadékos területeken nem emelkedik 20 fok fölé a hőmérséklet. A Kárpát-medencében péntek estig azonban már lassú javulás kezdődik, egyre nagyobb területen felszakadozik a felhőzet, és megszűnik a tartós csapadék.

Várható időjárás az ország területén péntek estig

Csütörtökön az ország nagy részén erősen felhős vagy borult lesz az ég, napközben főként az Északi-középhegység területén és helyenként az Észak-Dunántúlon szakadozhat fel a felhőzet. Estig még több helyen, éjszaka elsősorban az ország déli felén valószínű további eső, zápor, délkeleten egy-egy zivatar. Pénteken már csak a déli, délkeleti határ mentén maradhat zárt a felhőzet, másutt felhős és hosszabb-rövidebb napos időszakok váltakoznak, és elszórtan, nagyobb valószínűséggel délen, délkeleten alakulhat ki eső, zápor. Az északi, északkeleti szél több helyen megélénkül, az Észak-Alföld térségében csütörtökön meg is erősödik, de zivatarok környezetében is lehet átmeneti szélerősödés. Hajnalban az Északi-középhegység völgyeiben köd képződik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben 10 fok alá hűlhet a levegő.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 23 fok körül valószínű.

– MTI –További hírek a Magyarország kategóriából


hirdetés
hirdet�s