Időjárás-jelentés – 2015. augusztus 13.

Akt.:
Tés, 2015. augusztus 13. Egy meteor látszik az égbolton Tés község két szélmalma felett 2015. augusztus 13-án. A Föld belépett a Perseida meteorraj összetevőit alkotó 109P/Swift-Tuttle üstökös pályája mentén szétszórt porfelhőbe.
Tés, 2015. augusztus 13. Egy meteor látszik az égbolton Tés község két szélmalma felett 2015. augusztus 13-án. A Föld belépett a Perseida meteorraj összetevőit alkotó 109P/Swift-Tuttle üstökös pályája mentén szétszórt porfelhőbe. - © MTI Fotó: Komka Péter
Budapest, 2015. augusztus 13., csütörtök (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Az időjárási helyzet Európában

A Brit-szigetek, a Skandináv-félsziget déli része, valamint a Kelet-európai-síkság fölött magasnyomású zóna helyezkedik el. Arrafelé általában kevés a felhő, sokat süt a nap, csapadék csak az anticiklon peremén fordul elő. Ugyanakkor Izland, a Skandináv-félsziget északkeleti területe és Franciaország fölött egy-egy ciklon örvénylik. A felsorolt helyeken és a ciklonokhoz tartozó frontok mentén gyakran erősen felhős az ég, és szórványosan esik az eső, záporeső. Sekély ciklonális mező található a Balkán-félsziget fölött, emiatt ott gomolyfelhős az ég, és záporok, zivatarok alakulnak ki. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északi, északnyugati vidékén többnyire 14 és 24 fok között változik. Ennél melegebb van a középső és déli, délkeleti tájakon, ahol a délutáni órákra továbbra is 29 és 38 fok közé melegszik fel a levegő. Péntek estig a Kárpát-medence időjárásában lényeges időjárás-változás továbbra sem várható.

Várható időjárás az ország területén péntek estig

Éjszaka fokozatosan mindenütt kiderül az ég. Holnap a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütésre számíthatunk, csapadék nem valószínű. A délkeleti szél többfelé megélénkül.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 15 és 22 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 33 és 37 fok között alakul.

– MTI –
hirdetés
hirdet�s