Időjárás-jelentés – 2015. augusztus 12.

Akt.:
Győr, 2015. augusztus 11. Egy apella csuklyásmajom (Cebus apella) fagylaltot eszik a nagy hőségben a győri Xantus János Állatkertben 2015. augusztus 11-én. Az országos tisztifőorvos hőségriadót rendelt el augusztus 7-től.
Győr, 2015. augusztus 11. Egy apella csuklyásmajom (Cebus apella) fagylaltot eszik a nagy hőségben a győri Xantus János Állatkertben 2015. augusztus 11-én. Az országos tisztifőorvos hőségriadót rendelt el augusztus 7-től. - © MTI Fotó: Krizsán Csaba
Budapest, 2015. augusztus 12., szerda (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Az időjárási helyzet Európában

Tovább folytatódik a kontinens nagy részén a forróság, illetve kánikula. Spanyolország térségétől egészen a Balti államokig egy magassági gerinc nyúlik be, amely egyrészt a forró, száraz időjárás okozója, másrészt megakadályozza, hogy az Európa nyugati, északnyugati partjai mentén található frontrendszer a szárazföld belső területei fölé is eljusson. A hőmérséklet csúcsértéke a Földközi-tenger nyugati medencéjében, valamint Közép-, és Kelet-Európában nagy területen meghaladja a 35 fokot. Még Finnország legészakibb területein is 22, 23 fokot mérnek, ami arrafelé magas értéknek számít. A hullámzó front mögött lényegesen hűvösebb légtömeg található, ott a jellemző csúcsérték 15, 20 fok között alakul. A Kárpát-medence időjárásában csütörtök estig nem várható változás.

Várható időjárás az ország területén csütörtök estig

A sok napsütés mellett többnyire kevés gomolyfelhő lehet az égen. Csapadék szerdán nem várható, csütörtökön azonban egy-egy helyi zápor, zivatar kialakulhat. A szél fokozatosan északkeletire fordul, szerdán még csak északkeleten, csütörtökön már az Alföldön is többfelé megélénkülhet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 14 és 22 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 34 és 38 fok között várható.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s