Időjárás-jelentés – 2015. augusztus 10.

Akt.:
Nagykörű, 2015. augusztus 10. Fürdőzők a nagykörűi Tisza-parton 2015. augusztus 10-én. Kisköre-Alsó és Szolnok között a Tisza vízszintje már csak néhány centivel marad el a mindenkori legalacsonyabbtól. Szolnoknál jelenleg -274 centiméter, ami csupán 5 centiméterrel magasabb az eddig mért legkisebbnél.
Nagykörű, 2015. augusztus 10. Fürdőzők a nagykörűi Tisza-parton 2015. augusztus 10-én. Kisköre-Alsó és Szolnok között a Tisza vízszintje már csak néhány centivel marad el a mindenkori legalacsonyabbtól. Szolnoknál jelenleg -274 centiméter, ami csupán 5 centiméterrel magasabb az eddig mért legkisebbnél. - © MTI Fotó: Mészáros János
Budapest, 2015. augusztus 10., hétfő (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Az időjárási helyzet Európában

Izland és a Kelet-európai-síkság fölött egy-egy ciklon örvénylik. Hatásukra Észak-, Északnyugat-Európában általában sok a felhő, és szórványosan esik az eső, záporeső. Hűvös az idő, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 14 és 24 fok között változik, de Izlandon még ennél is hidegebb van, ott a délutáni órákban is mindössze 10, 13 fokot mérnek. Sekély ciklon alakítja az időjárást a Földközi-tenger középső medencéjében. Errefelé gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és záporok, zivatarok alakulnak ki. Ugyanakkor szárazföldünk középső és délkeleti tájain jobbára anticiklonális hatások érvényesülnek. Általában kevés a felhő, és sokat süt a nap, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet sokadik napja az ilyenkor megszokottnál több fokkal magasabb, a délutáni órákra többnyire 32 és 37 fok közé melegszik fel a levegő. Kedd estig a Kárpát-medence fölött száraz, igen meleg levegő található, folytatódik a hőség.

Várható időjárás az ország területén kedd estig

A kevés fátyol-, illetve gomolyfelhőzet mellett hétfőn és kedden is túlnyomóan napos, száraz idő várható. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 14 és 22 fok között valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 33 és 37 fok között alakul.

– MTI –
hirdetés
hirdet�s