Időjárás-jelentés – 2014. szeptember 29.

Budapest, 2014. szeptember 29., hétfő (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Az időjárási helyzet Európában

A kontinens északi harmadán egymást követik a ciklonok, ezért arrafelé továbbra is változékony, szeles idő a jellemző: kevésbé felhős, napos, illetve borult, esős időszakok váltakoznak. Ugyanakkor a Keleti-Kárpátok feletti középponttal hatalmas anticiklon helyezkedik el. Ennek területén az éjszakai órákban többfelé képződik köd, amely helyenként napközben is tartósan megmarad, számottevő csapadék azonban sehol sincs, és általában napos az idő. A hőmérséklet csúcsértéke a Skandináv-félsziget északi felén már napközben is 10 fok alatt alakul. Dél felé haladva ugyanakkor egyre melegebb van, a mediterrán tájakon a délutáni órákra még 22, 30 fokig melegszik fel a levegő.

A Kárpát-medencében kedd estig lényeges változás nem lesz, a felettünk lévő magasnyomású képződmény ugyan kissé gyengül, de időjárásunk fő meghatározója marad, ezért kedden is csendes, őszi időre van kilátás.

Várható időjárás az ország területén kedd estig:

Éjszaka ismét több helyen párássá válik a levegő, foltokban köd, a Nyugat-Dunántúlon alacsonyszintű felhőzet is képződhet. Kedden késő délelőttre mindenütt megszűnnek a ködfoltok, és nagyrészt derült, napos, csapadékmentes időre számíthatunk. Hétfőn a Dunántúlon néhol megélénkül a déli szél, kedden gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2, 10 fok között alakul, a magasabban fekvő helyeken várható az enyhébb idő.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 20, 23 fok között valószínű.

– MTI –
hirdetés
hirdet�s