Időjárás-jelentés – 2014. október 10.

Budapest, 2014. október 10., péntek (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Az időjárási helyzet Európában

Az északnyugat-európai ciklon és a keleti anticiklon közös áramlási rendszerében dél felől enyhe, többnyire száraz levegő áramlik a Földközi-tenger délnyugati medencéjétől egészen Észak-Lengyelországig. A többnyire derült, napos időben a hőmérséklet többfelé a nyarat idézi; Kelet-Spanyolországban 32 fokot mérnek, de a Balkán-félszigeten és a Kárpát-medencében is helyenként 26, 28 fokig is felmelegszik a levegő. Fázhatnak viszont a kontinens északi részén élők. A Skandináv-félsziget északi felén a többnyire borult ég alatt nem emelkedik 5 fok fölé a hőmérséklet. Gyakran felhős a nyugati partvidék mentén is az ég; ott, valamint a Brit-szigetek térségében 15 fok körüli a délutáni hőmérséklet.

Ebben az időjárási helyzetben szombat estig nem várható változás, így a Kárpát-medencében folytatódik a szép, őszi idő, szinte nyárias hőmérsékletekkel.

Várható időjárás az ország területén szombat estig:

Éjszaka nagyrészt derült lesz az ég, hajnalban a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében foltokban köd képződik, az északi területeken pedig kora délelőtt még szakadozott alacsony szintű felhőzet lehet. Napközben azonban már túlnyomóan derült, napos idő várható. Csapadék nem lesz. A déli, délkeleti szél időnként megélénkül, szombaton északnyugaton megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 15 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 20 és 26 fok között valószínű, a tartósabban felhős területeken lesz a hűvösebb.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s