Helyi közélet

2017.04.16. 11:33

A dél-borsodi csatornahálózat bővítése nagy feladat

Miskolc - A közeljövőben számos településen bővül a közszolgáltatások köre.

Miskolc - A közeljövőben számos településen bővül a közszolgáltatások köre.

A következő időszakban a szennyvíz­csatorna-hálózat bővítése lesz az egyik legnagyobb feladat Dél-Borsodban. A térségben korábban a Délborsodi Víz- és Csatornamű Kft. volt a szolgáltató, amely hét évvel ezelőtt – az országban elsőként – vett részt integrációban és beolvadt a Heves Megyei Vízmű Zrt-be. Dr. Bánhidy Péter, az egri székhelyű társaság akkori vezérigazgatója, ma igazgatósági elnöke szerint a 24 települést kiszolgáló cég jól működött. A Heves megyei társaság ezután elsőként hajtott végre rezsicsökkentést is, a díjakat a környező települések szintjére vitték le, az ivóvíz díja 40, a csatornadíj 20 százalékkal csökkent, a mai árak alatta maradnak a tíz évvel ezelőttinek is.

Kiemelném Bükkábrány és környékének csatornaberuházásá­t." Sasvári Szilárd

Sok beruházás zajlott

A térségben számos beruházás is megvalósult, főként pályázati segítséggel. Bodnár Zoltán, a kft. korábbi főmérnöke, a Heves Megyei Vízmű Zrt. üzemvezető főmérnöke megemlítette, Borsodivánkán, Egerlövőn, Négyesen, Tiszavalkon, Tiszabábolnán és Cserépváralján ivóvízminőséget javítottak, Emőd környékén, Harsányban és Kisgyőrben szennyvíz­csatorna-rekonstrukciót hajtottak végre.

Elmondta, a térségben az ivóvízhálózat kora 30-40 év, állapotuk ennek megfelelő, nehéz feladat a megfelelő műszaki állapotban tartásuk, de több felújításra is költöttek. Vattán víztornyot, Bükk­ábrányban, Tibolddarócon vezetéket, Gelejen vízmű­telepet, Sályban vízvezetéket és szennyvízátemelőt újítottak föl, és Harsányban hálózatot bővítettek, de a többi településen is zajlott beruházás.

– Most több olyan fejlesztési pályázat előkészítésén dolgozunk, amelyek minőségi fejlődést jelentenek a települések számára. Kiemelném Bükkábrány és környékének csatornaberuházását. Szintén fontos Egerlövő és Gelej csatornahálózatának kiépítése, a bogácsi fejlesztése. Szent­istvánon ivóvíz-rekonstrukciót, Sály és Kisgyőr között a távvezeték felújítását tervezzük. Öröm számunkra, hogy a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal által a közműszolgáltatási szektor részére előírt elégedettségi felmérés alapján a térségi önkormányzati szolgáltatásunkat, az elérhetőségünket, együttműködési készségünket, a hibaelhárítás gyorsaságát többségében kiválónak és jónak értékelték – emelte ki Sasvári Szilárd, a Heves Megyei Vízmű Zrt. vezérigazgatója. Az abaúji, mérai kötődésű szakember reméli, megmarad a bizalom feléjük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában