Helyi közélet

2012.04.02. 15:59

Sátoraljaújhelyi vadételfőző verseny: Az első jelentős jubileum

Sátoraljaújhely - Három napon keresztül tart idén a sátoraljaújhelyi vadételfőző verseny.

Sátoraljaújhely - Három napon keresztül tart idén a sátoraljaújhelyi vadételfőző verseny.

Tizedik alkalommal rendezik meg idén a sátoraljaújhelyi vadételfőző versenyt.

– Az a rendezvény, amely jubileumot ülhet, már önmagában is sikeresnek mondható – mondta Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely polgármestere a beharangozó sajtótájékoztatón. – A X. Nemzetközi Vadételfőző Verseny immár ezeknek a sorába tartozik, és büszkék vagyunk arra, hogy a látogatók, a versenyzők életben tartják ezt az eseményt. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a széphalmi Kossuth-kertben lesz a rendezvény és reméljük, a három nap alatt, azaz június 15-17. között legalább ötezer látogatót köszönthetünk majd Sátoraljaújhelyen.

Együtt a vadásznappal

A sajtótájékoztatón elhangzott, pénteken délután a sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Művelődési Központban maratoni filmvetítést tartanak Magyarország vadállatairól, amelyre már mostantól lehet jelentkezni iskolás csoportoknak. Maga a verseny szombaton lesz,. Amelyet megelőz a hagyományos Hubertus mise. Amíg a versenyzők főznek, addig az érdeklődőket a színpadon bemutatók és különböző műsorszámok szórakoztatják majd. A kísérőprogramok között trófea-, festmény- és fotókiállítást rendeznek, de lesz vadászgörény-simogató és lézeres lövészet is. A hagyományőrző bemutatók résztvevői pedig a három napa alatt a helyszínen tábort is vernek. Az idei verseny keretén belül ugyanezen a helyszínen rendezik meg június 16-án a megyei vadásznapot is.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában