Időjárás: hűvös, majd a hétvégén csapadékos

Időjárás: hűvös, majd a hétvégén csapadékos
Borsod-Abaúj-Zemplén – Kedden reggel hideg lesz, és újra megjelenhetnek a talajmenti fagyok. Napközben többnyire közepesen vagy erősen felhős lesz felettünk az ég.

Az idokep.hu szerint csak néhol – elsősorban a nyugati és északi határ mentén – alakulhat ki kisebb eső a hét második napján. A koponyeg.hu számításai szerint ugyanakkor kisebb eső, záporeső is előfordulhat. Szerdán délen, délnyugaton sok lesz a felhő, esős, záporos időre számíthatunk, elkél majd az esernyő, északkeleten, északon ugyanakkor változóan felhős-napos időre van kilátás. Napközben is hűvös lesz. Csütörtökön és pénteken átmenetileg kellemesebbre, naposabbra fordul az időjárásunk, azonban hajnalonként hideg lesz, maradnak a talajmenti fagyok. Hétvégén várhatóan újra csapadékosabbra fordul az időjárásunk.

A közlekedésben résztvevők a nap első felében még számíthatnak nedves útszakaszokra, majd később száraz lesz az aszfaltcsíkok felülete. A szelet még többfelé kísérhetik élénk lökések, amely némileg csökkentheti a járművek menetstabilitását. A napos időben vezetés közben viseljünk napszemüveget! Jó hír ugyanakkor, hogy pollen tüneteket okozó növények közül közepes koncentrációban már csak a parlagfű, az üröm és a csalánfélék virágporát regisztrálták néhány helyen, a többi pollen alacsony koncentrációban volt jelen.

ÉM