Időjárás: Folytatódik a változékony idő

Időjárás: Folytatódik a változékony idő
Miskolc – Az Ukrajna déli része feletti középponttal örvénylő sekély ciklon továbbra is változó nedvességtartalmú, az átlagosnál egy-két fokkal hűvösebb levegőt szállít térségünk fölé – Bujdosó Bence, amatőr meteorológusunk előrejelzése.

Csütörtökön  erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak rövid időszakokra süthet ki a Nap. Többfelé várható eső, zápor, zivatar. Néhol felhőszakadás is lehet. A csapadék mennyisége területi átlagban 5 és 10 mm között valószínű. Általában mérsékelt marad az északnyugati szél, de a zivatarok környezetében viharos széllökések is előfordulhatnak. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 15 fok körül, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 fok körül alakul.

Pénteken a többórás napsütés mellett, többször erősen megnövekszik a felhőzet. Szórványosan alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A csapadék mennyisége területi átlagban 2 és 5 mm között valószínű. Az általában mérsékelt északnyugati szél, csak a zivatarok környezetében fokozódhat viharossá. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 14 fok körül, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 fok körül alakul.

A következő  napok időjárása (szombattól szerdáig):

Eleinte még sok felhő lesz az égen, és többfelé várható  eső, zápor, helyenként zivatar. A hőmérséklet szombatra körülbelül 5 fokkal visszaesik. Vasárnaptól fokozatosan javul időjárásunk, egyre több lesz a napsütés, erősödik a nappali felmelegedés, de kisebb csapadék továbbra is előfordulhat.

– Bujdosó Bence –