Friss hírek

2009.10.29. 13:29

Bûnözõ gyerekek Fejér megyében

<p>Gyerek és tinédzser korú bûnözõket fogtak el a rendõrök Fejér megyében az elmúlt napokban. Közülük egy 16 éves fiú már rutinos bûnözõ, bár büntetve még nem volt, õt most betörésnél érték tetten. Egy móri testvérpár - 12 és 13 évesek - rablónak álltak.</p>

A 12 és 13 éves móri gyerekek szerdán hazafelé tartó kisebbeket, 6 és 10 éves gyerekeket, szintén egy testvérpárt támadtak meg.. Lökdösték, megverték õket, egyikük pénztárcájából - ami a földre esett - ezer forintot vettek ki. A megtámadott gyerekek anyja ismerte a kis rablók anyját. Megkeresték és a másik anyuka jelenlétében a fiú visszaadta az elvett pénzt. Kiderült, hogy korábban is követeltek pénzt a kisebbektõl, de eddig nem tudtak szerezni. A móri rendõrök meghallgatták a gyerekeket, akik csak a verést ismerték el, a rablást nem. Nem büntethetõek, de a rendõrök kezdeményezték, hogy a gyámhatóság vegye védelem alá õket.

A másik fiatal bûnözõ nem ismeretlen a rendõrök elõtt. A 16 éves fiút szintén szerdán fogták el. Õ õrizetben van, betörésen érték tetten, Ercsiben, egy 15 éves társával együtt. Az idõsebbik fiút több más, korábbi bûncselekmény kapcsán - lopások, betörések - is keresték már. Két felnõtt társát, akikkel betörni járt, még keresik. A 16 éves fiút - mivel feltehetõen újra lopna - õrizetbe vették - tájékoztatott csütörtökön a Fejér Megyei Rendõr-fõkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!