Idióta! Rendőrségen akart rabolni

Akt.:
Idióta! Rendőrségen akart rabolni
Hódmezővásárhely, 2012. január 30., hétfő (MTI) – Az éles lőfegyverekhez tökéletesen hasonlító airsoft pisztolyt használt az a férfi, aki a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság ügyeletén próbált meg értékeket rabolni hétfőn délelőtt – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőrkapitányság szóvivője az MTI-t.

 

A fiatalember azzal az ürüggyel kéredzkedett be a kapitányság épületébe, hogy az illemhelyet szeretné használni. Amikor kifelé jött, az ügyeletnél álló két egyenruhás rendőrre egy éles fegyvernek látszó tárgyat fogott, majd értékeik átadására szólította fel őket – mondta Szenti Szabolcs.

A rendőrök testi kényszert alkalmaztak, elvették a fegyvernek látszó tárgyat és megbilincselték a húszéves férfit – közölte a százados.

A fegyverről az elsődleges vizsgálatok után kiderült, hogy egy az éles lőfegyverhez tökéletesen hasonlító 6 milliméteres ASG típusú airsoft pisztoly – tudatta a szóvivő. (Az airsoft 6 vagy 8 mm átmérőjű gömblövedéket kilövő, légfegyverekkel játszott hobbisport.)

A fiatalember ellen fegyveresen elkövetett rablás bűntett kísérlete miatt – őrizetbe vétele mellett – indult büntetőeljárás. A bűncselekmény büntetési tétele öttől tizenöt évig terjed – mondta Szenti Szabolcs.