Idesüss a figurásra! Kapunyitás!

Debrecen – Máshol augusztus 20-ával véget érnek a nyári ünnepek! Debrecenben pár nap múlva gólyalábasok, maskarások, bábosok lakják be a teret.

Dobpergés és dudaszó hirdeti augusztus 26-án, hogy a vakáció végeztével ismét megnyitja kapuit a Vojtina Bábszínház!
Idesüss a figurásra! – címmel zajlik a nagyszabású kapunyitó, mellyel egész napos mulatságba, vásári forgatagba hívnak minden kicsit és nagyot, aki kedveli a játékot és színházat.
Tavaly óriási érdeklôdés kísérte a rendezvényt. Sokan voltak, jó hangulat kerekedett, a program és a műsor remekül sikerült, meglehetôsen nagy volt a nyüzsgés is. A gyerekek találkozhattak Kemény Henrikkel, aki Vitéz Lászlót és az ördögöket is magával hozta, de maguk is részeseivé válhattak a mesének a zenés-táncos játszóházban.

Programajánlat augusztus 26-ára, vasárnapra

9.30 óra Napindító forgatag – gólyalábasok és figurások, csúzlizda és körhinta, felhővadászók és a Tintaló cirkusz, Kukucska Színház és lyukkamera (azaz időutazás a fényképezés hőskorába) no meg persze muzsika (a Lúdvércek tolmácsolásában) és móka várja a vendégeket a Bábosház kapujában és környékén.

10.00 órától Évadízelítő – a 2007/2008-as évadban készülő előadásokból:

· Égen-földön bolyongunk majd három huncut manóval, a szelekkel játszó viharlidérccel, a szende tavitündérrel, és a barlanglakó kobolddal.
· A mutatványos vitézek mindentudó bábos bódéjukban megkísérlik a lehetetlent: „három délceg vitéz” történetét egy füst alatt mesélik el – az idő rövidsége miatt fertályórába sűrítve!
· „Mese, mese, mátka…” – ügyes kezek, táncos lábak, jókedvű muzsikusok és játszók szövik a mese szálát a gyerekekkel a játszószínházban.
10.30 A kiskakas gyémánt félkrajcárja – a Ládafia Társulat vendégjátéka

11.00 Nem akarok többé boszorkány lenni! – a Tintaló Társulat vendégjátéka

12.00 A játékok folytatódnak itt is, ott is.

13.00 A Lacikonyha finom falatokkal várja a vendégeket.

14.00 Az évadízelítő folytatódik …

15.30 Mátyás király szárnyai – a Márkus Színház előadása

16.30 A csúzlizda, a körhinta, a felhővadászók és a Tintaló cirkusz, a Kukucska Színház várja a közönségét!

17.00 Bezár a bazár.

19.00 A Vörösmarty Cirkusz bemutatja a Csongor és Tünde című előadását nagyobbacskáknak és felnőtteknek.