Idénykezdet: könnyed VRCK bemutatkozás

Idénykezdet: könnyed VRCK bemutatkozás
Kazincbarcika- Az évad első bajnokiját vasárnap Debrecenben vívta a Vegyész RC a férfi röplabda NB I-ben.

Egyperces gyászszünettel kezdődött a meccs, ugyanis a napokban elhunyt Mészáros László nemzetközi minősítésű játékvezetőre emlékeztek a csapatok és a nézők. Barcikai nyitással és hazai ponttal indult a mérkőzés, aztán fokozatosan átvette az irányítást a vendégcsapat (2-6). Ezt követően biztosan haladt a pontgyártással a borsodi együttes, mígnem a hajdúsági mester időkéréssel próbálkozott. A játék minden elemében jobb volt a nyáron alaposan megerősített VRCK, és a tudásbeli különbség a pályán egyértelműen jelentkezett (5-15, 6-18). A hazaiak csak a vendégek hibáiból tudtak nagy ritkán pontot szerezni, és ugyan 10-24-es állásnál még szakvezetőjük próbálta megtörni a Vegyészt, ez nem sikerült (10-25).

Minden maradt

A második szettre két poszton váltott a vendégek trénere, lehetőséget kapott Árva és Blázsovics is. Előbbi egyből jól belekezdett a játékba, de a társak sem adták alább, ami azzal járt, hogy kezdett ismét elhúzni a tavalyi bronzérmes (1-5). A látogatók nem akartak engedni, a Debrecen pedig nem tudott többet kiadni magából, de azért próbálkoztak, 5-17-nél időkéréssel. Feladóban Toronyait a 19 éves angol-magyar kettős állampolgár, Palánkai-Omoshebi váltotta, akinek ezáltal lehetősége volt a rutinszerzésre NB I-es összecsapáson. Minden maradt a megszokott mederben (9-23), a debreceniek annyi sikert könyvelhettek el, hogy megint elérték a tíz pontot.

Szép megoldások

A harmadik játékra Kozsla is beszállt a csatába, méghozzá Juhász helyett. Az állás 0-2 volt, de aztán pár barcikai szempontból félresikerült pillanat után 3-2-re vezetett a Debrecen. Banai centerhelyről azonnal egalizált 3-3, majd beindult a Vegyész (4-11). Debreceni játékmegszakítás következett, de ez már újfent nem volt hatásos, érezhető volt, hogy a vendégek szeretnék minél hamarabb lezárni a csatát. Szép megoldások, jó nyitások jellemezték a bajnoki címre hajtó észak-borsodiak játékát és 9-22-t követően már csak egy hazai pont született, három ellenében.

ÉM-MI, GF

Jegyzőkönyv

Debreceni EAC – Vegyész RC Kazincbarcika
0:3 (-10, -10, -10)

Debrecen, 50 néző. V.: Bodrogi, Csizmarik.

Debreceni EAC: Chin Chun-Ju, Remete, Bakács, Kiss, Szikszai, Pallós. Csere: Mészáros (liberó), Kiss (liberó), Kubik, Kerekes, Veréb. Edző: Fodor Antal.

Vegyész RC Kazincbarcika: Toronyai, Juhász, Szabó, Banai, Milev, Gebhardt N. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Árva, Blázsovics, Palánkai-Omoshebi, Kozsla. Edző: Daniel Oravec.

Fodor Antal: – Az erőviszonyoknak megfelelő eredmény született. Az átalakulóban lévő csapatomtól sokkal többet nem várhattam. Gratulálok a Barcikának.

Daniel Oravec: – A szezon első mérkőzésének megfelelt ez a találkozó.


vegyesz-kaposvar-15-aj
Kazincbarcika – A Vegyész RC-Kazincbarcika férfi röplabda csapatának 2017/2018-os programja. Bajnokság (NB I, alapszakasz) 1. forduló: Szeptember 24., vasárnap, 17.30: Debreceni EAC – VRCK 2. forduló: Szeptember 27., szerda, 17.30: VRCK – Dunaferr SE 3. forduló: Október 8., vasárnap, 17.30: VRCK...

Vegyész RC: Az idei csapat, a stábbal
Kazincbarcika - A Vegyész RC-Kazincbarcika férfi röplabdacsapatának 2017/2018-as játékoskerete. Mezszám | Név | Poszt | Szül. idő | Magasság/Testsúly | Nemzetiség | Válogatottság 1 Dudás Tamás liberó 1987.12.19 186/86 magyar 2 Budai Balázs ütő 1998.03.19 190/76 magyar 3 Juhász Péter center ...

vegyesz-penzugyor-roplabdameccs02-st
Kazincbarcika - „A mai magyar röplabdasport tetszhalott állapotából igyekszik felkelni” – állítja a VRCK ügyvezetője. Korábban játékosa volt a klubnak, míg most, a holtszezonban a csapatot működtető gazdasági társaság, a VRCK Volleyball Kft. egyik ügyvezetőjeként vállalt szerepet Kárpáti Zoltán. ...

Daniel Oravec (jobbra) újabb sikereket érne el a VRCK-val
Kazincbarcika - A VRCK szlovák trénere úgy véli, bő a keret, lehet kiből válogatni. A hétvégén elkezdi a 2017/2018-as szezont a Vegyész RC-Kazincbarcika férfi röplabdacsapata. Az együttesnél a vezetőedzői székben nem történt változás a nyáron, továbbra is a szlovákiai szakvezető, Daniel Oravec ir...