Idén több látogatót vonz a Művészetek Völgye

Valamennyivel többen látogatták eddig a Művészetek Völgye rendezvényeit, mint tavaly. Emiatt nem kell több programot törölni a fesztivál eredeti kínálatából- közölte pénteken a Független Hírügynökséggel Márta István.

A Művészetek Völgye fesztiváligazgatója elmondta: a legnépszerűbbek a világzenei programok, de a Muzsikás és az Amadinda ütősegyüttes is rengeteg látogatót vonz a völgybe. Márta István hangsúlyozta, mint minden évben, ezúttal is több mint telt házzal mennek a színházi előadások . Összességében elmondható, hogy minden program nagyon népszerű a Művészetek Völgyében, foglalta össze a fesztiváligazgató.

Összesítés csak a fesztivált követően, hétfőn délután várható, de rész kalkulációk alapján elmondható, hogy valamennyivel több vendéget vonzott eddig a 19. Művészetek Völgye, mint a tavalyi rendezvény, mondta el érdeklődésünkre Márta István.

2006-ban 250 ezer látogatója volt és 185 millió forintba került a Művészetek Völgye Fesztivál. Ebben az évben 240 milliósra tervezték az összművészeti fesztivál költségvetését, de 20 millióval kevesebb pénzből gazdálkodhatott a rendezvény. Az eredetileg meghirdetett 1200 programból még a fesztivál nyitása előtt negyvenet töröltek a szervezők.

A vasárnapig tartó rendezvényen több program nem marad el. Ebbe már csak az időjárás szólhat közbe, mondta Márta István.