Idén is lesz Tehénparádé

Július 30-és szeptember 16-a között ismét megrendezik a Tehénparádét. Idén nemcsak Budapesten, hanem Szegeden, Debrecenben, Pécsett, Győrött és Siófokon is láthatók lesznek a tehenek – tájékoztatta a Független Hírügynökséget a rendezvény főszervezője.

Csikós Gergely elmondta, a 2007-es Tehénparádé vezérfonala az újragondolás. A szervezők arra várnak ötleteket, hogy ki hogyan képzeli el a városi ember négylábúját. Ebben az évben sincs tematikai megkötés, a tehén téma szabad. A pályázatokat április 30-ig várják a szervezők. A részletekről a Tehénparádé honlapján a www.tehenparade.net oldalon lehet tájékozódni.

Tavaly csaknem 900 pályázat érkezett be a Magyarországon először megrendezett Tehénparádé felhívására. Ezekből 57 alkotás valósult meg, 41 szponzor támogatásával. A tehénparádé főszervezője elmondta, idén is kiemelt feladat a minél szélesebb támogatói kör megnyerése, mert “ahány szponzor, annyi tehén” – fogalmazott Csikós Gergely.

Ezen a nyáron nemcsak a budapestiek nézhetik meg a tehénkiállítást. Július 30-és szeptember 16-a között a szervezők körbeviszik az országon a csordát. Július első napjaiban dől el, hogy milyen útvonalon terelik majd a teheneket, de az már most biztos, hogy a vándorkiállítás Budapesten zár, mondta el Csikós Gergely.

Ahogyan 2006-ban, úgy idén is jótékonysági árveréssel ér véget a Tehénparádé. A Tehénaukció teljes bevételével a Bátor Tábor Alapítványt támogatják a szervezők.

A Tehénparádéval kapcsolatos további információ a www.tehenparade.net oldalon olvasható.