Idén is lesz Országos Felsőoktatási Véradóverseny

Hamarosan kezdődik az új tanév, így már lehet regisztrálni az idei Országos Felsőoktatási Véradóversenyre. A diákoknak és az egyetemi, főiskolai karok dolgozóinak szóló verseny fődíja kategóriánként százezer forint.

A szeptemberben kezdődő új tanévben immár másodszor hirdetik meg a “Fiatalok a véradásért” elnevezésű kampányt, amelynek célja, hogy a fiatal korosztályt bevonják a véradásba és megismertessék őket a több évtizedes hagyományokkal bíró véradómozgalommal. Az idei Országos Felsőoktatási Véradóversenyen a felsőoktatási intézményekben tanuló, nappali tagozatos hallgatók és a dolgozók is részt vehetnek. A cél, hogy a főiskolai vagy az egyetemi kar teljes létszámához képest arányaiban minél többen adjanak vért 2007. szeptember 10-e és 2008. május 10-e között. A tavalyi tapasztalatok alapján az akció elsősorban vidéken sikeres, és átlagosan 40 százalékos eredményt produkálnak az egyes intézmények, ami kifejezetten jónak tekinthető. A verseny fődíja kategóriánként száz-százezer forint, ami éppen elég arra, hogy a szemeszter végén egy igazi “véradó bulit” rendezhessenek belőle a fiatalok – mondta a Független Hírügynökségnek Kovács Dániel, a Magyar Vöröskereszt munk! atársa.

Az Országos Felsőoktatási Véradóversenyre már regisztrálhatják magukat az egyetemek, főiskolák karai, illetve hallgatói önkormányzatai. A jelentkezési lapokat www.karolyrobert.hu/veradoverseny honlapról lehet letölteni és szeptember 7-ig kell visszaküldeni.