Idén is lesz állásbörze a Műegyetemen

Legalább 9-10 ezer látogatót várnak a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) idei állásbörzéjére április 25-én és 26-án. Közép-Európa legnagyobb és legrangosabb céges seregszemléjén legalább 200 vállalat és fejvadász cég vesz részt.

Az állásbörzét a BME központi épületében tartják, immár 16. alkalommal; 6 éve egyébként már nemcsak tavasszal, de ősszel is rendeznek hasonlót. Az állásbörzén főleg a műszaki, informatikai, gazdasági, pénzügyi és természettudományos végzettségű, illetve végzős hallgatók keresnek maguknak állást, de bárkinek érdemes ellátogatni a rendezvényre, aki tudni szeretné milyen akadályokat kell leküzdeni ahhoz, hogy valaki el tudjon helyezkedni a munkaerőpiacon – mondta Ertler Alíz, az állásbörzét szervező Műegyetemi Ifjúsági Szolgáltató Kht. marketing menedzsere.

A cégek március 23-ig, azaz jövő péntekig csatlakozhatnak a standot állító résztvevőkhöz, de a BME honlapjára is felkerülhet az, aki akar. A kétnapos rendezvényen egyébként nemcsak a cégeket lehet megismerni, de lesznek próba interjúk és íráselemzés is.

A műegyetemi állásbörzét egy három hetes felkészítő kurzus előzi meg, április 2-től 19-ig. Ezalatt főleg kis csoportos workshopokat, beszélgetéseket tartanak. Az érdeklődők rengeteg hasznos tanácsot, tippet kaphatnak az állásinterjúkhoz, önismereti tréningen vehetnek részt, protokoll ismereteket és különböző interjú technikákat tanulhatnak. Az önismereti tesztek mellett az önéletrajzírás fortélyairól hallhatnak, volt BME-s diákok pedig sikersztorikat mesélnek arról, hogyan sikerült elhelyezkedniük.

A felkészítő kurzust csak pár száz hallgató számára indítják, ezért érdemes előre jelentkezni rá. Ezt március 19-től lehet megtenni a BME honlapján, illetve az ott található telefonszámon illetve email-címen. Bővebb információ a www.allasborze.bme.hu oldalon olvasható.