Magyarország

2010.06.01. 19:13

ÁRVÍZ - Rabok is segítenek az árvízi védekezésben

<p>Homokzsákokat töltöttek vagy az árvízi védekezésben dolgozókra főztek: május 16-a óta több tucat fogvatartott vett részt az árvízi védekezésben.</p>

Előfordult - például Egerben - hogy az ottani büntetés-végrehajtási intézet dolgozói is kivonultak és segítettek a védekezési munkákban. A Pest megyei Turán kedden a váci bv-intézetből érkezett 20 fogvatartott is dolgozott a települést elöntő víz elleni védekezésben.


Máskor is előfordul, hogy fogvatartottak külső munkákon dolgoznak, a rendkívüli időjárás miatti helyzetben azonban a közösség érdekében is erőfeszítéseket tesznek. Az alacsony biztonsági kockázatúként számon tartott rabok a rendkívüli időjárás kezdete, május 16-a óta több helyszínen is részt vettek az árvízi védekezésben - a megfelelő biztosítás mellett.

A Pest megyei Turára kedden 20 rab érkezett a váci bv-intézetből, a település egy részét ugyanis elöntötte a víz, a védekezést irányító szervezetek kérték a segítséget.

A Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön fogvatartottjai közül a korábbi napokban 60 ember töltötte a homokzsákokat a börtön területén, a zsákokat ezután szállították a szükséges helyekre. A börtönben extra adag ételeket is főztek a védekezésben résztvevő környékbelieknek. A környéken - Rudabányán, Mikóházán, Sátoraljaújhelyen - 40 fogvatartott a helyszíneken is segítette a munkát.

Heves megyében az egri bv-intézet dolgozói indultak az elmúlt napokban a vízbetörések ellen védekezők megsegítésére, főleg a homokzsákok töltése volt a feladatuk.

Szintén dolgoztak rabok Fejér megyében, Baracskán és Bakonycserjén a Közép-Dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet 50 fogvatartottja vett részt a védekezésben - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Szalai Tímea, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!